به گزارش خبرنگار البرز نیوز، سعید شکری پور ظهر شنبه در نشست پرسش و پاسخ با اصحاب رسانه که به میزبانی خبرگزاری البرز نیوز البرز در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، گفت: مجلس شورای اسلامی اختیار قانونی دارد که طرحها را به مجلس ببرد و تصویب کند اما بهتر است مبنای کار مجلس لایحه محوری باشد.
وی اضافه کرد: ممکن است زمانی دولت قوی داشته باشیم که لایحههای خوبی را به مجلس ارسال کرده و مجلس از طریق آن قوانین خوب و طرح بنیادی تصویب کند اما اگر زمانی دولت نخواهد این کار را انجام دهد، مجلس باید با استفاده از کارشناسان مربوطه طرحهای خوبی را به مجلس بیاورد و تصویب کند که مشکلات مردم حل شود.
کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز عنوان کرد: نظارت مجلس از قبل از تصویب قوانین آغاز میشود یعنی بتوانیم با استفاده از اقدامات پژوهشی، نیازسنجیها و ضرورت تقنین، آنچه که مورد نیاز است را تصویب کنیم. گام دوم طرح قوانین در کمیسیونها و صحن مجلس است که بتواند با آرای قوی نمایندگان تصویب شود.
قوای سه گانه باید مکمل یکدیگر باشند
شکری پور ادامه داد: گام سوم نظارت مجلس پس از ابلاغ به دولت و بخشهای اجرایی است تا بتواند بر اساس شاخصههای موجود در قانون آن را پیگیری و نقش نظارتی خود را اجرا کند. بی شک مجلس باید قوانینی مبتنی بر نیازهای دولت تصویب و آنها را پشتیبانی کند. قوای سه گانه باید مکمل یکدیگر باشند تا بتوانند به نظام خدمت کنند.
کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز در پاسخ به سوالی در خصوص شفافیت اموال خود عنوان کرد: یک آپارتمان در کرج و یک آپارتمان نیز در تهران دارم که البته بین فرزندانم تقسیم شده اما هنوز به نام من است، علاوه بر این مالک دو دستگاه خودرو هم هستم که یکی از آنها به صورت قسطی خریداری شده است.
شکری پور بیان کرد: اخیراً قانونی در کمیسیون تلفیق تصویب شده که یک پنجم سطح زیر شهرها به شهرها اضافه و حاشیهها تبدیل به شهر شوند که قرار است از سال آینده اجرا شود. اگر بتوانیم این مجموعه را وارد نقشه جامع شهر کرده و بعد در نقشه تفصیلی شهرها با دقت پیاده کنیم، بخشی از حاشیه نشینی کاهش مییابد.
مردم هم حق و حقوقی دارند
وی ادامه داد: باید برای این قانون مصوب شده یک راهکار منطقی داشته باشیم یعنی قبل از ابلاغ قانون، مناطقی که باید به شهرها ملحق شوند را با بررسی، پژوهش و تحقیقات میدانی شناسایی و معین کنیم که در صورت تحقق این امر، میتوانیم با برخورد و کنترل دقیق از مهاجرتهای بعدی جلوگیری کنیم و بافتها را تغییر دهیم و حداکثر استفاده را از زمین آنجا داشته باشیم.
کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز با اشاره به اینکه با اجرای این طرح خارج از شهرها با همه امکانات به منطقه شهری تبدیل میشوند، اظهار کرد: البرز جمعیت بالایی دارد و پس از تهران، اصفهان و مشهد پرجمعیتترین استان است اما ممکن است نهادسازی یا فراهم کردن زیرساختها در برخی شهرستانها انجام نشده باشد.
شکری پور با بیان اینکه این موضوع تقصیر کسی نیست زیرا آمایش سرزمینی در مجموعه استان البرز از قبل به همین صورت بوده است، افزود: برخی شهرها در صورت امکان باید به شهرستان تبدیل شوند، ممکن است به بودجه دولت فشار بیاید اما مردم هم حق و حقوقی دارند و ما باید به فکر آنها باشیم، البته نظام را هم فراموش نکنیم و هزینههای بسیار نتراشیم.
دولت موظف به تأمین زیرساختها است
وی خاطرنشان کرد: در هر جایی که قانون اجازه میدهد که منطقهای را تبدیل به شهرستان کنیم باید این اتفاق رخ دهد. هر آنچه که قانون برای شهرستان شدن منطقهای لازم میداند باید اتفاق بیفتد. اگر مدیریت خوبی بر جمعیت زیاد انجام شود، حتی اگر منابع لازم هم موجود نباشد، با مطالبه گری تحقق مییابد و امکانات فراهم میشوند.
کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز عنوان کرد: معتقدم که مجلس بدون ملاحظه باید اجرای قانون را از دولت مطالبه کند و دولت نیز موظف است بر اساس لایحهای که داده همه زیرساختها را تأمین کند. مجلس موظف به نظارت بر کار دولت و دولت هم موظف به نظارت بر امور زیر مجموعههای خود است که باید بدون رودربایستی انجام شود.
شکری پور اظهار کرد: بیش از ۴۰ سال است که در نظام مسؤولیت دارم و احساس کردم به لحاظ مسائل تخصصی و تعاملی میتوانم این مسؤولیت را انجام دهم. اقوام خوبی در استان البرز سکونت دارند و مجموعه مدیریتی نیز در استان هست اما با یکدیگر هم افزا نیستند، به ویژه در بهره گیری از نیروی جوان و مردمی. در نوع برخورد و بکارگیری مردم باید تلاش کنیم.
نماینده مجلس باید مدیر در صحنه باشد
وی با بیان اینکه برای وضع قوانین باید از ظرفیت کارشناسان و متخصصان استفاده کنیم و به مبانی نظام هم پایبند باشیم، وجود نظارت و هم افزایی را نیز ضروری دانست و عنوان کرد: ما در مطالبه گری ضعیف هستیم زیرا بخش عمدهای از مسؤولان تأثیرگذار ما غیربومی هستند.
کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز اضافه کرد: مشکل دیگر ما این است که وقتی مسؤولان در یک ساختار قرار میگیرند، به انسان سازمانی تبدیل میشوند و خود را از آن خارج نمیکنند، در صورتی که نماینده مجلس باید مدیر در صحنه باشد و بتواند با مردم و نخبگان تعامل ایجاد کند تا با تنظیم برنامههای خوب مشکلات مردم رفع شود.