البرز نیوز

البرز نیوز

آخرین اخبار استان البرز و شهر کرج
امروز: ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
X

مصطفی سعیدی سیرائی

  • استان: البرز
  • حوزه انتخابیه: کرج، اشتهارد و فردیس
  • شعار انتخاباتی: (حضور حداکثری)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری البرز نیوز با عنوان «با البرز نیوز انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

مصطفی سعیدی سیرائی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات البرز نیوز در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

-اینجانب ۴۴ ساله فرزند شهید در روستای سیرا کرج متولد شدم و بعد ازدواج با همسرم داری دو فرزند دوختر می‌باشم

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

به صورت کلی در کل ادوار مجلس، مهمترین آسیب ترافیک قانونگذاری است به این معنی که قانون‌های مختلفی تقنین شده اما اجرایی نشده است این ترافیک قانون گذاری سبب شده است تا قوانین تکراری و بعضاً در یک موضوع چند قانون مختلف تصویب شده است اما مهمترین آسیب کارکردی به مجلس یازدهم به عدم نظارت و تعارف با دولت باز می‌گردد که طوری که تنها یک استیضاح در مجلس یازدهم اجرا شده است استفاده از ابزارهای نظارتی مثل تذکر سوال و استیضاح نیز سبب شده تا از این ابزارهای نظارتی بعضاً سوری شده و استفاده‌ها برای برقراری ارتباط با وزرا و نهایتاً تغییر و جابجایی مدیران محل و منطقه انجام می‌شود.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

حوزه قانونگذاری فعال کردن کمیسیون‌ها از یک سو به تصویب کارشناسی دقیق مجلس کمک می‌کند و فعال کردن فراکسیون‌ها به تصویب قانون‌ها مجلس یازدهم در هر دو موضوع هم کمیسیون‌ها و هم فراکسیون‌ها نتوانسته است به دقت وارد شود از یک سو بسیاری از قوانین تصویب شده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس دارای ایرادات جدی شده و پس از بررسی‌های کارشناسی از سوی این مرکز غیر کارشناسی تشخیص داده شده است از سوی دیگر فراکسیون‌ها نیز نتوانستند برای رأی گیری های منسجم فعال شده و در این مجلس تنها یک فراکسیون انقلاب اسلامی تشکیل شد که این فراکسیون هم تنها برای انتخابات هیأت رئیسه جلسه برگزار کرده و در سایر موارد که می‌توانست به تصویب و یا عدم تصویب برخی از قوانین بیانجامد فعالیتی از خود نشان نداد. در حوزه نظارت نیز استفاده غیر ضروری از ابزارهای نظارتی همچون تذکر، سوال استیضاح تحقیق و تفحص و سایر موارد نظارتی که قانون این اجازه را داده است سبب شد تا بعد نظارتی مغفول ماند. تعارف با دولت نیز اجازه پیگیری بسیاری از تذکرات و حتی طرح سوالات نیز نداد. از این رو دقت نظر در طرح تذکرات و طرح سوالات از هیأت دولت بدون در نظر گرفتن دولت می‌تواند نقشی تعیین کننده در کارکرد بهتر بعد نظارتی مجلس شود. در این بخش باید اشاره شود که در ۲۰ ماهه اول تشکیل این مجلس ۴۷ طرح تحقیق و تفحص نوشته شده اما متأسفانه تنها گزارش یک طرح تحقیق و تفحص در مجلس قرائت شد. و مابقی بدون پیگیری باقی ماند.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

تجمل گرایی برای همه مسئولان نظام که در رأس کار قرار دارند، مذموم و ناپسند است چرا که مسئول به عنوان نماد یک نظام اسلامی در اذهان دیده می‌شود و تجمل گرایی یک مسئول از بین رفتن نظام دینی آن فرد و جامعه محسوب می‌شود. از سوی دیگر یک مدیر می‌بایست در سطح متوسط مردم زندگی کند به با برقراری ارتباط بهتر مردم و مسئولان منجر شود.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

وی دیگر یک مدیر می‌بایست در سطح متوسط مردم زندگی کند به با برقراری ارتباط بهتر مردم و مسئولان منجر شود. – همکاری و همراهی مجلس با سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت‌های کشور داشته باشد؟ مهمترین تجلی گاه این همکاری و همراهی را در چه می‌بینید هماهنگی بین قوا از یک سو می‌تواند در ارائه خدمات بهتر و تصمیم سازی برای همه قوا در کشور با ایجاد وحدتی که بین تمامی دستگاه‌های کشور ایجاد می‌کند، و همین امر باعث ارائه خدمات بهتر به مردم می‌شود. جلوگیری از موازی کاری با همکاری و هماهنگی بین قوا صورت می‌گیرد و همین امر نیز باعث می‌شود تا از هدر رفت سرمایه‌های انسانی، مالی، امکانات و تجهیزات جلوگیری به عمل آید. این اقدام به پیشرفت کشور کمک می‌کند. مهمترین تجلی گاه این وحدت و همدلی را می‌بایست در تقنین قوانین و نظارت بر قوانین ملاحظه کرد، چرا که مجلس می‌بایست می‌تواند برای تمام کشور و تمام بخش‌های کشور قانون وضع کرده و بر قانون وضع شده نظارت کند، به همین منظور مهمترین تجلی گاه این وحدت را می‌توان در مجلس وضع قوانین و نظارت بر قوانین ملاحظه کرد

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مهمترین تجلی گاه مسئولیت پذیری در مقابل مردم، انجام وظایف نمایندگی یک نماینده مردم است یعنی اگر یک نماینده مجلس با دقت تمام در رأی گیری هایی طرح‌ها و لوایح شرکت کند، در کمیسیون‌ها حضوری فعال داشته باشد و بتواند به وظیفه نمایندگی خود عمل کند مسئولیت پذیری خود را در قبال مردم انجام داده است چراکه قانون از یک نماینده مجلس تنها همین وظایفی است که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

یقیناً یک نماینده نیاز به مردم دارد، اگر مردم نباشند اساساً انتخابی نیز معنا ندارد و لذا اهمیت دادن به مردم می‌بایست اولویت اول یک نماینده باشد در این میان اگر قرار باشد که به ورطه عوام فریبی نیفتیم باید بر اساس وظایفی که قانون اساسی برعهده نماینده گذاشته است، عمل کند. اگر بر اساس وظایفی که قانون در اختیار یک نماینده قرار داده به یقین از افتادن به ورطه عوام فریبی جلوگیری خواهد شد.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

نماینده وطیفه در مقابل همه مردم دارد جلوگیری از بخشی زدگی جه کاری باید انجام داد بر اساس قانون اساسی وقتی یک نماینده ازیک حوزه انتخابیه رأی می‌آورد نماینده تمام ملت است. از سوی دیگر یک نماینده مجلس می‌بایست در قانون گذاری، توجه به موضوعات ملی داشته باشد. چرا که اساس کار مجلس توجه به موضوعات کلان کشور است. در تاریخ مجلس به ندرت قاونی تصویب شده است که به موضوعات محلی پرداخته باشد مگر آن قانون جنبه ملی داشته باشد برای جلوگیری از بخشی زدگی باید نمایندگان مجلس با نگاهی بلند به مسائل کشور، موضوعات را پیگیری کنند. در این میان جایگاه نماینده مجلس شورای اسلامی به قدری بالست که قدرت ارتباط با مدیران و مسئولان ارشد کشوری وجود دارد، به همین دلیل می‌تواند برخی از مسائل استانی و بخشی را از این طریق پیگیری کند، متأسفانه استفاده از ابزار نظارتی طرح تذکر نیز در این میان باعث شده تا نمایندگان مجلس ازا ین امکان نظارتی بعضاً سو استفاده نمایند. پس در نتیجه نمانیده مجلس باید مسائل کلی کشور را در قانون گذاری‌های خود ببیند و از سوی دیگر اکر موضوعات منطقه‌ای و بخشی وجود داشت می‌تواند ازطریق رایزنی‌ها و پیگیری‌ها با وزرا و معاونین آن این اقدامات را پیگیری کند

  • سوالات استانی:

*تراکم جمعیت استان البرز به دلیل مهاجرت بالا از سایر استان‌ها ،۱۱ برابر میانگین کشوری است. یکی از پیامدهای مهم این تراکم بالا، حاشیه نشینی است. برنامه شما برای حل این معضل چیست؟

تراکم استان البرز به دلیل جمعیت بالا و حاشیه نشینی استان البرز همچنان که گفته شد از مهاجرت بالا برخوردار است و حاشیه نشینی در استان بسیار بیشتر از سایر استانهاست. در این میان استفاده از ظرفیت‌های مهاجرت معکوس یکی از راهکارهایی است که مجلس می‌تواند برای شهرهایی که مثل کرج از حاشیه نشینی زیادی برخوردار است قوانینی را تصویب کند که مهاجرت معکوس از این شهرها روی دهد، با تصویب قوانین مهاجرت معکوس، امکان مهاجرت از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک‌تر روی خواهد داد. همچنین یکی دیگر از راه حال‌های جلوگیری از حاشیه نشینی ایجاد طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی در مناطقی است که مستعد پرورش حاشیه نشینی است. مهمترین راهکار بلند مدت برای جلوگیری از حاشیه نشینی ایجاد زیرساختهای لازم در شهرهای کوچک و مهاجرخیز است که از مهاجرت به شهرهای بزرگ جلوگیری شود.

* موقعیت مکانی و عبور راه‌های اصلی و پرتردد مثل اتوبان کرج، قزوین و جاده چالوس از محدوده استان موجب شده حدود ۲۰ درصد ترافیک برون شهری کشور در این استان صورت گیرد. برای حل معضل ترافیک در استان البرز، چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

برای کاهش ترافیک عبوری از کرج چه کاری باید انجام داد مهمترین اقدام در این بخش استفاده از بودجه‌های ملی برای توسعه بخش زیرساختی راه‌ها در استان البرز است. ایجاد کنارگذرها و بزرگراه‌ها و تعدد این بزرگراه‌ها حداقل در مسیر تهران تا قزوین می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش ترافیک داشته باشد، هر چند که تا کنون اقدامات خوبی انجام شده اما بازه لازم است که این موضوع مدنظر قرار گیرد و با برقراری راه‌ها و مسیرهای ریلی بیشتر ترافیک را از کرج عبور دهند. می‌توان به دو طبقه شدن اتوبان تهران کرج، تکمیل بزرگراه شمالی و احداث بزرگراه جنوبی کرج، احداث خط ریلی در کنار بزرگراه‌های شمالی و جنوبی می‌تواند تأثیر بسیاری در انتقال ترافیک بوجود امده داشته باشد. نگاه بلند مدت نیز می‌توان به تفکیک پایتخت‌های سیاسی و اقتصادی کشور فکر کرد و برای آن برنامه ریزی و مطالعه نمود.

* عدم تطابق استقرار جمعیت بالا با توان اکولوژیک استان، موجب بروز برخی معضلات از جمله حفر چاه‌های غیر مجاز و کاهش سطح آب‌های زیر زمینی شده است. برای مقابله با این معضل چه برنامه‌ای دارید؟

عدم تطابق جمعیت با موضوعات اکولوژیک استان و کاهش سطح ابهای زیر زمینی باید به این موضوع به صورت کلی و ملی نگاه کرد. چرا که تغییرات اکولوژیکی صرفاً به یک منطقه محدود نمی‌شود، برای این منظور به نظر می‌رسد توجه به بهره وری بیشتر از امکانات فعلی از جمله تکمیل پروژه‌هایی همچون استفاده از پساب‌ها در آب کشاورزی و صنعتی می‌تواند نقش عمده‌ای در کاهش مشکلات اکولوژیکی داشته باشد. از سوی دیگر وضع قوانین منطقه‌ای و به صورت کلی که در سوال قبل به آن اشاره شد، به صورت ملی در جلوگیری از پذیرش مهاجر جدید در استان نقش مهمی در جلوگیری از تخریب اکولوژیکی منطقه داشته باشد.

مصطفی سعیدی سیرائی

ارسال دیدگاه

طراحی و اجرا : کرج وب
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به البرز نیوز است.