مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز در مورد حقآبه تالاب صالحیه گفت: امسال برای احیای تالاب به 70 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که 90درصد تامین این آب بر عهده استان قزوین است.
به گزارش البرز نیوز از البرز، مجید درگی در نشست خبری با اشاره به استاندارد نبودن پساب تصفیه خانه شهرک صنعتی اشتهارد تصریح کرد: برخی شهرک های صنعتی ما تصفیه خانه ندارند و خروجی پساب شهرک صنعتی اشتهارد هم کاملا غیر استاندارد و آلوده است. محیط زیست اخطارهای لازم را به شهرک صنعتی داده و خواهشی که از دستگاه قضا داریم، حمایت از محیط زیست است.
وی با اشاره به 11 شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی پیام، گفت : دو شهرک از این 11 شهرک هنوز به بهره برداری نرسیده است و از 9 شهرک فعال 7 شهرک دارای تصفیه خانه و 6 شهرک به شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه مجهز هستند. دو شهرک سیمین دشت و ماهدشت هیچکدام تصفیه خانه ندارند و در ابتدا جزو لکه های صنعتی بوده اند؛ نکته این است برنامه ای برای استفاده از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب این شهرک ها وجود ندارد و حتی برای تعادل سفره های آب زیر زمینی استفاده نمیشود. بنابراین لازم است برای پساب های تصفیه خانهها کاربری و مصرف تعیین شود.
وی به آلودگی اخیر هوا اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی کشور گرد و غبار است و عمده این غبار از کشورهای همسایه که داری ۲۴۰ میلیون هکتار بیابان در غرب و شرق هستند، مخصوصا عربستان، عراق و سوریه می آید.
وی با اشاره به اینکه درصد بسیار کمی از غبارها منشا داخلی دارند، گفت: در غرب البرز در بیابانهای نظرآباد و حوزه آبریز تالاب صالحیه گرد و غبار داریم و تنها راه حل، احیای تالاب صالحیه است. صالحیه در گذشته تالاب فصلی بوده و سیلاب های ناشی از بارندگی در این منطقه جمع آوری می شد و هر سال که بارندگی کافی نبوده تالاب آبگیری نمیشد اما پوشش گیاهی منجربه این بود که ریزگرد نداشته باشیم.
مدیر کل محیط زیست البرز ادامه داد: در چند سال گذشته ایجاد زهکش در منطقه، ترکیب تالاب صالحیه را برهم زده است. این زهکش مانع شده که سیلاب های شمال استان به تالاب نرسند. از طرفی چرای بی رویه شتر که به صورت گلههای چند هزار تایی و به صورت غیرمجاز در این بیابانها در حال چرا هستند پوشش گیاهی را از بین برده است، این درحالی است که حتی حکم تیر این شترها گرفته شده اما به دلیل تبعات اجتماعی اقدامی صورت نگرفته است. بنابراین منابع طبیعی زمینی را برای چرای شترها اختصاص داده و آب منطقهای هم آب لازم را به آنها اختصاص داده و امیدواریم با محصور شدن آنها این مهم حاصل شود.
درگی در مورد حقآبه تالاب صالحیه گفت: امسال برای احیای تالاب به 70 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که اساسا این آب وجود ندارد. حتی برای زنده نگه داشتن حیات وحش مستقر در تالاب در بخش شمالیِ زهکش 5 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که هنوز نتوانسته ایم آن را زنده کنیم.
به گفته وی بیش از ۹۰ درصد این حقابه باید توسط قزوین تامین شود و کمتر از ده درصد توسط البرز تامین می شود. بنابراین این کار مستلزم جلساتی با استان قزوین است که در حال انجام است.
در البرز ۱۱ ایستگاه سنجش داریم که ۱۲ همین ایستگاه در هفته محیط زیست افتتاح شد و اپلیکیشن هم برای استفاده عموم در دسترس است.
مدیر کل محیط زیست با اشاره به آلوده تر شدن هوا در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال های گذشته گفت: در سه ماه اول سال ۹۹، ۲۳ روز پاک و ۱۵ روز قابل قبول داشتیم. در این مدت اصلا روز ناسالم نداشتیم. در سه ماه اول سال 1400، روز پاک نداشتیم، 58 روز قابل قبول و 34 روز ناسالم برای گروه های سنی حساس داشتیم. در سال 1401 تا به امروز روز پاک نداشتیم، 54 روز قابل قبول و 37 روز ناسالم برای گروه های سنی حساس و دو روز هم بسیار ناسالم بود. این آمار نشان میدهد از سال گذشته که خشکسالی آغاز شده آلودگی هوا بیشتر شده و به دلیل عامل طبیعی، به راحتی قابل کنترل نیست.
وی همچنین با اشاره به اهمیت فرهنگسازی عمومی در حوزه محیط زیست تصریح کرد: امکان ندارد دستگاههای اجرایی بتوانند مسئله محیط زیست را به تنهایی حل کنند بلکه حفظ محیط زیست وظیفهای عمومی است.
درگی در پایان با ارائه آمارهایی به شکنندگی محیط زیست در البرز اشاره کرد و گفت: تراکم جمعیت در البرز ۵ نفر در هر هکتار و معادل ده برابر کشور است که این موضوع محیط زیست البرز را بسیار شکننده کرده است.
این مدیر استانی ادامه داد: ۷ درصد واحدهای صنعتی، تولیدی کشور در البرز هستند. البرز شاهراه مواصلاتی شرق به غرب کشور و دارای 20 درصد ترافیک برون شهری کشور است. مهمترین منابع آبی را داریم ولی همیشه کشاورزانمان از بی آبی رنج میبرند.
انتهای پیام/
طراحی و اجرا :
کرج وب
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به البرز نیوز است.