به گزارش خبرنگار، کاظمینی در همایش &#۱۲۲۹۸;همیار خانواده &#۱۲۲۹۹;که عصر امروز پنجشنبه در کرج برگزارشد، با تأکید بر اهمیت حفظ بنیان خانواده و نقش آن در سلامت روانی، اجتماعی و فرهنگی جامعه اظهار کرد: خوشبختانه استان البرز با پیشگامی در تدوین و اجرای این طرح و ارائه آن به وزارت کشور، توانست آن را به عنوان یک برنامه پیشنهادی به تأیید سازمان امور اجتماعی کشور برساند. اکنون این طرح بهعنوان یکی از برنامههای موفق و پیشرو در سطح ملی، در حال اجرا، رصد و ارزیابی است.
وی با اشاره به بهرهگیری از ظرفیت گروههای مردمی، مجموعههای تخصصی و حلقههای میانی فعال در حوزه خانواده در طراحی و اجرای این طرح گفت: این رویکرد مشارکتی به ما امکان داده است تا از بطن جامعه، نیروهای آگاه، آموزشدیده و دغدغهمند را برای مواجهه با چالشهایی نظیر طلاق تربیت کنیم و بهصورت هدفمند وارد میدان عمل شویم.
کاظمینی با اشاره به ویژگیهای خاص استان البرز از جمله جمعیت بالا، تنوع فرهنگی و مهاجرپذیری زیاد گفت: این شرایط کار را برای ما پیچیدهتر میکند، اما با بهرهگیری از شبکههای اجتماعی محلی، گروههای حمایتی و تقویت همکاریهای بین نهادی، توانستهایم همافزایی مؤثری برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی رقم بزنیم.
وی از کاهش سالیانه ۶ تا ۷ درصدی نرخ طلاق در استان بهعنوان دستاوردی ملموس یاد کرد و افزود: این موفقیت مرهون تلاش شبکهای از همیاران مردمی توانمند، آموزشدیده و فعال است که با نظارت و همراهی از زوجین، بهویژه در سالهای نخست زندگی مشترک که دورهای پر ریسک برای بروز اختلافات است، نقش مؤثری ایفا کردهاند.
مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز همچنین با قدردانی از تلاشهای مربیان، اساتید و همه دستاندرکاران اجرای این طرح، بر لزوم تداوم حمایتها و تقویت همکاری بینبخشی برای توسعه و گسترش طرح «همیار خانواده» در سطح کشور تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: نگاه دولت به طرحهای مردمپایه، روشن، حمایتی و امیدوارکننده است. همین نگاه میتواند زمینهساز گسترش الگوهای موفقی چون “همیار خانواده” در دیگر استانها شود.
کاظمینی در پایان گفت: مردم بزرگوار استان البرز بار دیگر نشان دادند که در حوزه مشارکتهای اجتماعی در کشور پیشتاز هستند. الگو شدن مدل “قرارگاه اجتماعی” در سطح ملی، یکی از جلوههای روشن اتحاد و همدلی مردم این استان است که میتواند در مواجهه با مسائل اجتماعی، کارآمد و اثرگذار باشد.