مجتبی عبداللهی در گفتگو با خبرنگار البرز نیوز با اشاره به شکلگیری قرارگاه اجتماعی در البرز گفت: در همان روزهای نخست، اعلام کردم که مهمترین اولویت من در البرز، راهاندازی و تقویت قرارگاه اجتماعی است و معتقدم هیچ کاری مهمتر از خدمت به مردم و رسیدگی به مسائل اجتماعی و فرهنگی نیست.
وی افزود: این امور باید با مشارکت خود مردم حل شود و مشارکت مردم در همه سطوح محلی را داشته باشیم.
همچنین وی در توضیح سازوکار این طرح بیان کرد: ما استان را به ۳۳۰ محله تقسیم کردهایم و هر محله یک مدیر دارد، که با مدیران پهنه و مدیران کوچهها در ارتباط است.
استاندار البرز اذعان داشت: در سطح کوچه نیز بانوانی تحت عنوان «بانو یار» فعالیت میکنند که مشکلات ریز خانوارها را شناسایی و پیگیری میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۶۷ محله هدف در البرز مشخص شده و ۲۰۲۰ محله هدف در کشور برای اجرای این طرح انتخاب شده، خاطر نشان کرد: از این تعداد، ۶۷ محله متعلق به استان البرز است که جزو مناطق کمبرخوردار هستند. این محلات از نظر امکانات، خدمات، بهداشت، اشتغال و مسکن در اولویت قرار گرفتهاند.
هفت محور اصلی پیگیری در محلات
نماینده دولت در البرز درباره موضوعات کلیدی این قرارگاه توضیح داد: هفت محور اصلی بهداشت و درمان، آموزش، اشتغال، مسکن، شناسایی بازماندگان از تحصیل، شناسایی خانوادههای نیازمند و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار رد این طرح پیگیری میشود.
همچنین وی ادامه داد: اطلاعات دقیق هر کوچه، خانواده و وضعیت آنها در اختیار مدیران محلی قرار دارد.
نقش دستگاههای حمایتی و شهرداریها
استاندار البرز ادامه داد: نهادهایی مانند کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و شهرداریها در اجرای طرح فعالانه مشارکت دارند و در محلات هدف، پروژههایی همچون ساخت کتابخانه، مرکز بهداشتی، سرای محله و جدولکشی اجرا شده است.
بازدید میدانی رئیسجمهور از محلات البرز
عبداللهی با اشاره به حضور رئیسجمهور در برخی از این محلات گفت: رئیسجمهور محترم با حضور میدانی در استان، تأکید کردند که تمایلی به جلسه با مدیران ندارند، بلکه میخواهند مردم توضیح دهند چه تحولی ایجاد شده است و ایشان خواستار آن شدند که این مدل در کل کشور اجرایی شود و از ما خواستند که مدل نهایی را با اصلاح و تکمیل فرآیندها ارائه دهیم.