به گزارش خبرنگار البرز نیوز، محمدعلی توکلی ظهر سه شنبه در حاشیه برگزاری نخستین دوره آموزشی آشنایی کارشناسان آزمایشگاههای پزشکی قانونی ۱۱ استان کشور با روش کار دستگاه GD/MS که در پزشکی قانونی شهرستان کرج برگزار شد، افزود: دستگاههای GC/MS و های تک جزو پیشرفتهترین دستگاههای موجود در سیستم آزمایشگاهی کشور و جهان بوده که به عنوان استاندارد تشخیصی در آزمایشگاههای فارنزیک که تمام کشورها و آزمایشگاهها از آن برای تشخیص و شناسایی سموم و داروها استفاده میشود، است.
وی اظهار کرد: این دوره آموزشی یکی از اولین جلسههای نگهداری و آموزش استفاده بهینه از این دستگاهها برای همکاران آزمایشگاهی سراسر کشور است.
توکلی با بیان اینکه دومین دوره قرار است در تهران برگزار شود، افزود: این دوره آموزشی برای دستگاههای مختلف در استانهای مختلف برگزار شده ضمن اینکه اکنون تمام استانها بجز ۶ استان به این دستگاهها در مدلها و برندهای مختلف مجهز شده اند.
نتایج آزمایشی پزشک قانونی قابل استناد برای قاضی میشود
عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز گفت: با توجه به هزینه بالای تهیه دستگاههای تشخیص سموم و دارو بخشی از این هزینهها از اعتبارات استانی و بخشی از طریق هیأت امنای ارزی با تخفیف تهیه شده است.
مریم اخگری با بیان اینکه در دوره آموزشی کشوری یاد شده کارشناسان با چگونگی رفع اشکالات فنی و کار کردن با این دستگاهها آشنا میشوند، افزود: این دستگاهها در هر ۳۰ دقیقه قادر به شناسایی یک ترکیب دارویی از یک نمونه هستند.
وی یادآور شد: بیشتر شناختی از داروها و سموم در پروندههای ارجاعی به پزشکی قانونی نیست و ناچار هستیم این سموم را در دستگاهها تخصصی آنالیز کنیم که با برگزاری این دورهها کارشناسان میتوانند در داخل دستگاهها سموم و داروها را بررسی کنند تا علت مرگ و تغییرات خلق و خو در فرد را شناسایی کنند.
وی بیان کرد: آزمایشگاه تخصصی پزشکی قانونی در بیشتر استانهای کشور فعال است و فقط مدلهای دستگاههای تخصصی متفاوت است که این دستگاهها برای هر دارو مانند یک اثر انگشت بوده و گزارشهای آنها قابل قبول بوده و قاضی میتواند به آن استناد کند.