البرز نیوز

البرز نیوز

آخرین اخبار استان البرز و شهر کرج
امروز: ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
X

عملیات وعده صادق از یک جنگ خانمان سوز جلوگیری کرد

به گزارش خبرنگار البرز نیوز، امیر سرتیپ دوم حسین مسلمی عصر چهارشنبه در نشست علمی تحلیلی و تبیینی روند تغییرات ژئوپولتیک منطقه غرب آسیا ناشی از عملیات وعده صادق و اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، گفت: نظم نوین جهانی هر بار تغییر شکل می‌دهد اما بر اساس آنچه توسط بوش و کلینتون مطرح شد، نگاه این بود که همه امور در دست یک کشور باشد و آمریکا خود را بدین منظور معرفی کرده بود.

وی مطرح کرد: در عرصه راهبردی نظر و فرمان فرمانده معظم کل قوا این بود که نقش ایران در نظم نوین جهانی تبیین شود و منفعل نباشیم که روی این موضوع کار و کارگروه‌های متعددی برای تبیین نقش جمهوری اسلامی ایران در نظم نوین جهانی تشکیل شد.

امیر مسلمی عنوان کرد: شفافیت عملکرد در مسائل حقوق و روابط بین الملل، قانونگرایی، مسؤولیت پذیری در برابر محیط زیست، بحران جهانی و منطقه‌ای، غذا و دارو، منابع و انرژی و …، بهره برداری عادلانه از منابع سرزمینی مبتنی بر حقوق و کرامت ملت‌ها و پایبندی به منع بکارگیری صلاح‌های هسته‌ای، جنگ افروزی، حمایت از تروریسم و به کار بردن تسلیحات و تحقیقات در حوزه شیمیایی و میکروبی از جمله ویژگی‌های نظم نوین جهانی در اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی به شمار می‌روند.

وی با تاکید بر اینکه اگر کشوری روی آمادگی و تاب آوری خود کار کند، بازدارندگی اش نیز افزایش می‌یابد و با بیان اینکه در جنگ شناختی محدودیتی وجود ندارد، عنوان کرد: جنبه بازدارندگی یعنی برداشت دشمن از توان رزمی و مقابله ما که این توان رزمی موجب می‌شود دشمن دست به اقدام خصمانه‌ای علیه مواضع ما نزند و موضع گیری خصمانه نداشته باشد که این امر مهمترین رویکرد هر اقدام نظامی قبل از جنگ است و کشور تلاش می‌کند خود را به سطح بازدارندگی قابل قبولی برساند.

آمادگی و برتری شناختی ایران مورد هدف دشمن است

رئیس پژوهشگاه جنگ دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اصول بازدارندگی برشمرد و خاطرنشان کرد: هیچ مجمع بین المللی نتوانست ایران را در زمینه عملیات وعده صادق محکوم کند زیرا اقدام متقابلی در پاسخ به یک حمله انجام شد. در مجامع کشورهای حامی رژیم صهیونیستی سعی کردند ابهام سازی کنند اما مجامع بین المللی و مردم آن کشورها این اقدام را قبول داشتند و اقناع شدند که باید انجام می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط بین المللی نمی‌توان ریسک کرد و محاسبات باید دقیق انجام شود، مطرح کرد: از جمله روش‌های بازدارندگی می‌توان به ارعاب و تهدید، ائتلاف یا اجماع سازی، امتیازدهی و مشارکت دهی و اعتمادسازی اشاره کرد. وقتی می‌گویند ایران خویشتن داری کند یعنی حق انتقام و پاسخ را به آن داده‌اند اما زمانی راه دارد که از حق خود بگذریم که کشور مقابل نسبت به اشتباه مرتکب شده متنبه شده و مورد بازخواست بین المللی قرار گرفته باشد اما سازمان ملل متحد چشم و گوش خود را بست.

رئیس پژوهشگاه جنگ دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه وقتی در این زمینه هیچ بیانیه‌ای صادر نشد، رهبر معظم انقلاب صراحتاً اعلام کردند که باید پاسخ متجاوز را بدهیم، بر ضرورت جهاد تبیین در این زمینه تاکید و خاطرنشان کرد: آنچه در این رابطه در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی منتشر و بازنشر داده می‌شود، در قالب یک سناریوی جنگ شناختی است و دشمن قصد دارد آمادگی شناختی و برتری شناختی جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار دهد.

امیر مسلمی با اشاره به اینکه در این راستا وظیفه نهادهای دفاعی و نظامی توضیح در خصوص علت این تنبیه و پاسخ است، تصریح کرد: عملیات وعده صادق از یک جنگ خانمان سوز جلوگیری کرد. در بحث ژئواکونومیک باید پیش بینی کنیم که اگر دشمن جریح شود و بخواهد پاسخ بیشتری بدهد، اقتصاد ما باید تاب آور باشد که در این راستا رهبر معظم انقلاب موضوع مشارکت اقتصادی را مطرح کردند. امروز به برکت دانش، شناخت و مسائلی که در دانشگاه‌ها مطرح می‌شود، دیپلماسی ما نسبت به سال‌های اول جنگ قوی‌تر است.

نگهداری از توان بازدارندگی ایران دشوارتر شده است

وی با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس توضیح داد: اگر سازمان‌ها و نهادهای بین المللی در آن زمان کار خود را به خوبی انجام می‌دادند، نهایتاً ظرف مدت سه تا چهار ماه جنگ به پایان می‌رسید اما نهادهای بین المللی مدافع کشورهای مورد هدف نیستند و هرچه غرب به آنها دیکته کند را با قدرت انجام می‌دهند، تا جایی که حتی در آن زمان اعلام نکرد که ایران مورد تجاوز قرار گرفته است و هنوز هم پس از سال‌ها آن را در هاله‌ای از ابهام مطرح می‌کند.

امیر مسلمی با اشاره به اینکه عملیات طوفان الاقصی به کشورها در عادی سازی روابطشان با اسرائیل تلنگر زد، بیان کرد: اسرائیل تهدیداتی را نسبت به ما دنبال می‌کند اما در زمینه عملیات زمینی به شدت ضعیف است و فقط عملیات هوایی را به پشتوانه آمریکا به خوبی انجام می‌دهد. در مدیریت غیرنظامی نیز در مواقعی که عملکرد خوب است سیاه نمایی و انکار می‌کند و اگر ضعیف باشد آن را ترویج می‌دهد. محاسبات بازی توان بازدارندگی ایران را به این رژیم و حامیانش نشان داد.

رئیس پژوهشگاه جنگ دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان اظهار کرد: نگهداری این توان بازدارندگی از این پس کار دشوارتری است زیرا یک برگه رو شده است که باید ترمیم شود و ارتقا و توسعه یابد تا به نقاط ضعف و احتمالاً تهدیدات جدید پاسخ داده شود چراکه قطعاً در برابر این توانمندی‌های نظامی و دفاعی، رژیم غاصب صهیونیستی نیز بیکار نمی‌نشیند و توان خود را افزایش می‌دهد.

ارسال دیدگاه

طراحی و اجرا : کرج وب
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به البرز نیوز است.