به گزارش خبرگزاری البرز نیوز، در مراسمی که با حضور رییس کل دادگستری و اعضای هیأت منصفه مطبوعات استان البرز برگزار شد، اعضای جدید ضمن دریافت احکام خود از عالیترین مقام قضایی استان، برای دوره جدید آئین تحلیف به جا آوردند و فعالیت خود را آغاز کردند.
حسین فاضلی هریکندی در این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با اشاره به تبیین نقش و اهمیت رسانه گفت: رسانه یکی از حوزههایی است که همگام با رشد تکنولوژی، تنوع و بسترهای جدیدی را برای اطلاعرسانی عرضه میکند و اکنون شاهدیم که حتی نسبت به دهه گذشته به واسطه ایجاد بسترهای نوین، تنوع و بستر اطلاعرسانیها نیز دچار تغییر و تحول شده است.
جایگاه هیأت منصفه مطبوعات در قوانین کشور
وی ضمن تشریح جایگاه هیأت منصفه مطبوعات در قوانین و مقررات به اصل ۱۶۸ قانون اساسی استناد کرد و افزود: الزام قانون اساسی جهت حضور هیأت منصفه در محاکم دادگستری برای رسیدگی به جرایم مطبوعاتی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در ادامه بیان حدود و ثغور و ترکیب این هیات در قانون مطبوعات با حضور نمایندگانی از اقشار مختلف جامعه، بیانگر اهمیتی است که قانون به رسانه داده است.
رییس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه حضور هیأت منصفه که نمایندگان اقشار مختلف و افکار عمومی هستند به قضات در کشف حقیقت کمک میکند، متذکر شد: رسیدگی به جرایم مطبوعاتی در دادگاههای کیفری یک استان که دادگاهی با تعدد قضات و تشریفات ویژه و برای رسیدگی به جرایم مهم است با حضور هیأت منصفه، نشان دهنده توجه قانونگذار است تا تصمیم درست و متقن در مورد اتهامات مرتبط با حرفه اصحاب رسانه گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه «انگیزه اصلاح» در مورد کسانی که امر اطلاعرسانی را انجام میدهند باید مورد توجه قرار گیرد بیان کرد: در صورت وقوع جرم در مورد اصحاب رسانه، نباید در مورد آنها قصد و انگیزه مجرمانه را اصل و مفروض دانست و در رسیدگی به اتهام آنها باید در خصوص قصد و انگیزه انتشار خبر اگرچه مورد شکایت واقع شده و یا وصف مجرمانه پیدا کرده بررسی و توجه کرد.
استانی بدون پرونده مطبوعاتی
فاضلی هریکندی با اعلام اینکه در دوره دو ساله فعالیت هیأت منصفه قبلی مطبوعات استان البرز، جلسهای برای رسیدگی به جرایم مطبوعاتی برگزار نشد به دو علت این دستاورد اشاره کرد و گفت: عدم تشکیل دادگاه رسیدگی به جرایم مطبوعاتی در البرز که یکی از استانهای دارای بیشترین فراوانی رسانه در کشور است گویای این واقعیت است که رسانههای دارای شناسنامه و مجوز قانون را رعایت میکنند.
عالیترین مقام قضایی استان البرز عنوان کرد: از جانب دیگر تشکیل «شعبه ویژه صلحی حل اختلاف ویژه اصحاب رسانه» در البرز که در راستای اجرای رهنمود رییس قوه قضاییه در دیدار ۲۴ مرداد سال ۱۴۰۱ با اصحاب رسانه و مدیران عامل و تعدادی از خبرنگاران رسانههای کشور بود نقش مهمی در این این موفقیت داشت.
وی افزود: تشکیل شورای حل اختلاف ویژه رسانه، برای اولین بار در البرز با همکاری شورای حل اختلاف استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات استان البرز انجام شد و دستاوردهای مهمی در مسیر افزایش سازش در پروندههای رسانهای داشت تا جایی که از ۳۰ پرونده ارجاع شده ۲۶ پرونده در شورای حل اختلاف مستقر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز به سازش منتهی شد.
در ادامه این نشست، اعضای هیأت منصفه مطبوعات استان البرز که شامل محمود یوسفی، محمدتقی حسنی دزکوهی، رضا عباسزاده، حامد رضوانی الوار، فرهاد خانی، اکبر بهاروند، حجت الاسلام صادقخوئینی، رامین شاه حسینی، حسین امیدیان، علیرضا سعیدی، علیرضا رحیمی محمودآبادی، جواد چپردار، فرید نجف نیا و هما داودی گرمارودی هستند آیین تحلیف را به جا آوردند تا در انجام وظایف خود در هیأت منصفه جانب عدالت و انصاف را نگاه دارند.
در پایان این نشست ۱۴ عضو هیأت منصفه مطبوعات استان البرز که متشکل از نمایندگان اقشار مختلف جامعه از جمله کارمندان، نویسندگان، روحانیون، بسیجیان، هنرمندان، وکلا و روزنامهنگاران بودند احکام دو ساله خود را از رئیس کل دادگستری استان البرز دریافت کردند.